8 Pasi in realizarea unui plan de afacere simplu si concis

Viziune plană

Aceasta reflecta modul in care afacerea ta va arata in viitor, pornind de la aspiratiile si obiectivele tale personale.

viziune plană carte test de acuitate vizuală

Prin intermediul viziunii viziune plană sa comunici partenerilor tai de afaceri si angajatilor cum te gandesti sa implementezi si viziune plană dezvolti afacerea in viitor. Declaratia de viziune poate fi inspirata de diferite aspecte ale afacerii tale, cum ar fi aspectele financiare, reputatia, standardele de calitate oferite clientilor, pasiunea pentru afacerea ta, sustenabilitatea etc.

Ar trebui sa iei in considerare si ce te-a inspirat sa incepi afacerea si care sunt valorile si principiile de afaceri importante pentru tine.

Pentru a realiza o declaratie de viziune clara si usor de inteles trebuie sa ai in vedere ce face afacerea ta, care este domeniul de activitate si dupa, sa-ti imaginezi cum se va dezvolta intr-o anumita perioada de timp, astfel incat sa devina cea mai buna versiune a sa. Astfel, declaratia de viziune trebuie sa fie redactata dupa cum urmeaza: Clara, concisa si usor de inteles, folosind un limbaj adecvat si facil; Exprima pasiune, este viziune plană si memorabila; Realista atunci cand vorbeste despre resursele afacerii, capacitatea si potentialul de crestere ale acesteia; Descrie cele mai bune rezultate pe care afacerea si le-a propus sa le obtina; Ajuta cititorii sa-si construiasca o imagine despre afacerea ta si planurile de viitor.

Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta. Accept Citeste mai mult Politica de confidentialitate Închide Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.

Cum Structurezi Declaratia De Viziune? Pentru a avea impactul scontat, viziunea afacerii tale ar trebui sa urmareasca urmatoarele componenete: Ideologia de baza a afacerii Ce te motiveaza pe tine si angajatii tai?

Fotografii relevante fără drepturi de autor

Care sunt idealurile care va insotesc zilnic? Raspunsurile la aceste intrebari constituie esenta ideologiei afacerii tale.

viziune plană

Viitorul afacerii In comparatie cu ideologia afacerii care ramane neschimbata, viitorul afacerii modul in care vezi tu ca se va dezvolta afacerea ta in viitor este flexibil.

In acest sens, trebuie sa stabilesti un orizont de timp — 10, 20, 30 de ani — in care consideri a scopul afacerii tale poate fi atins si mentinut. Dupa ce ai stabilit scopul afacerii tale, incearca sa modelezi scenarii cu privire la modul in care vei atinge scopul propus.

viziune plană

Luand in considerarea informatiile de mai sus, foloseste formula urmatoare pentru a scrie o declaratie de viziune. Exemple De Declaratii De Viziune Firmele mari au declaratii de viziune marete prin care aspira la viziune plană globale, dar chiar si firmele mici pot profita din realizarea unor declaratii de viziune indraznete.

Etichete foto:

Viziunea afacerii tale nu este ceva static, iar declaratia de viziune nu este un document scris la inceput de drum si dupa uiti de el. Pe masura ce afacerea ta creste, ar trebui sa revizuiesti in mod constant declaratia de viziune, acesta fiind un mod de a masura progresul si succesul afacerii.

hipermetropie cu insuficiență vizuală legată de vârstă deschiderea vederii interioare

Te poate ajuta totodata sa iei decizii importante, deoarece aceasta reprezinta esenta afacerii tale. Este o idee buna sa pastrezi declaratia de viziune intr-un loc vizibil, astfel incat aceasta sa-i inspire pe angajati si sa le reaminteasca scopul afacerii si rolul lor in cadrul acesteia: Plaseaza cate un exemplar in zonele comune ale biroului; Include declaratia de viziune in documentele de HR codul de conduita etc ; Uitileaz-o viziune plană pe un instrument de evaluare a performantei angajatilor; Declaratia de viziune poate fi considerata ea insasi un instrument de marketing si de promovare a afacerii si poate fi inclusa in materialele si informatiile pe care le comunici partenerilor de afaceri sau poate fi inclusa in planul de afaceri.

  • viziune, misiune, poartă, ţintă, Afaceri, strategie, plan | Pikist
  • You are at: Home » Cum sa » Cum sa scrii un plan de afacere »8 Pasi in realizarea unui plan de afacere simplu si concis 8 Pasi in realizarea unui plan de afacere simplu si concis By PlanDeAfacere.

Pentru mai multe informatii citeste si:.