20+ Best vizual images | ochi, științele vieții, corpul uman

Terapeut vizual, NeuroVision: Tratamentul ambliopiei (ochiului lenes) la varsta adulta

Search Tehnicile FotoTerapiei în consiliere și terapie Tehnicile Terapeut vizual folosesc in terapie propriile imagini instantanee apartinind clientilor si fotografiile lor de familie cit si sentimentele, amintirile, gindurile si informatiile evocate de acestea cu rol de catalizator in comunicarea terapeutica, schimbare si vindecare.

Luate ca grup aceste poze fac vizibile povestile vietii in desfasurare a acelei persoane, servind ca copii fotografice care marcheaza unde au fost emotional cit si fizic si de asemeni semnalizind, poate, ca urmare unde s-ar putea pozitiona.

Tratamentul prin Neurovision al Ambliopiei Ochi lenes Este o terapie care se desfasoara intr-o clinica de specialitate, sub indrumare medicala, in Romania doar in clinica Oftapro. Tratamentul Ambliopiei se realizeaza printr-o metoda non-chirurgicala si cu risc zero, care imbunatateste spectaculos vederea pentru ambii ochi. De regula ochii par sanatosi, dar vederea este slaba.

Chiar si reactiile lor la carti postale, imagini din presa, si imagini instantanee luate de altii pot furniza indicii in clarificarea propriei lor vieti interioare si a secretelor ei. De fapt sensul oricarei fotografii se afla mai putin in datele ei vizuale si mai mult in ceeace evoca aceste detalii mintii si inimii fiecarui spectator.

Большая часть которых вызвана людьми, - добавил Орел. - Мы еще продолжим, Николь, эту тему, но сейчас, наверное, самое время сказать: мы удивлены неспособностью ваших собратьев к межвидовому сосуществованию. Лишь немногие из людей способны смириться с тем, что другие виды разумных существ могут оказаться столь же важными и способными, как и. - Я говорила тебе это давным-давно.

In timp ce privesc o imagine, oamenii in fapt creaza in mod spontan sensul pe care ei cred ca denota insasi din fotografie si acesta poate fi sau nu sensul pe care fotograful a intentionat sa-l exprime la origine. De aceea reactiile oamenilor la fotografiile pe care ei le gasesc ca deosebite pot de fapt dezvalui mult despre ei insisi, doar daca tipurile terapeut vizual de intrebari sint puse corect.

terapeut vizual

Cum Uzeaza Terapistii Fotografiile pentru a Vindeca Oamenii Cei mai multi oameni pastreaza fotografiile in apropiere, fara a-si lua ragazul sa se intrebe oare de ce. Pentru ca ei acumuleaza zilnic momente importante si terapeut vizual asociate cu ele sint ancorate in subconstient imaginile personale pot folosi ca poduri naturale in a accede, explora si comunica despre sentimente si amintiri incluzind pe acelea adinc ingropate sau de mult uitate in cadrul oricaror probleme psihoterapeutice pe care acestea le aduc la lumina.

Consulentii gasesc ca fotografiile clientilor lor au frecvent rolul de obiecte tranzitionale auto-construite si simboluri metaforice tangibile care ofera silentios o privire interioara int-un mod pe care cuvintele nu-l pot exprima sau reprezenta in intregime.

NEUROVISION – TRATAMENTUL AMBLIOPIEI (OCHIULUI LENES) ESTE POSIBIL ACUM SI LA VARSTA ADULTA !!!

Sub indrumarea terapeutului antrenat in tehnicile de FotoTerapie clientii exploreaza ce insemna propriile lor imagini instantanee cit si albumele lor de familie, cu un anume sens emotional, in aditie la ceea ce ele reprezinta vizual. Aceaste informatii exista latent in fotografiile personale ale tuturor clientilor, dar cind se pot utiliza pentru a focaliza si a precipita dialogul terapeutic, va rezulta de obicei o conexiune cu subconstientul mult mai directa si mai putin cenzurata.

In timpul sesiunilor de FotoTerapie terapeut vizual se reflecteaza asupra fotografiilor intr-o contemplatie silentioasa, ci se creaza activ, se pozeaza, se vorbeste cu, se asculta la, se reconstruieste, se reviziteaza spre a da forma sau a ilustra noi povesti, se colecteaza cu o misiune, se revizualizeaza in memorie sau imaginatie, se integreaza intr-o expresie de Terapie prin Arta sau se transforma intr-un dialog animat cu alte fotografii.

Care sint Tehnicile Implicate in FotoTerapie? Producerea fotografiilor sau aducerea de fotografii la sesiunea de terapie este doar un inceput.

Sunteți pe pagina 1din 3 Căutați în document Terapia vizual Foarte muli copii se lupt cu probleme de vedere nedetectate care i mpiedic s-i ating potenialul lor maxim. Problemele de nvare cauzate de dificultile de vedere pot fi tratate prin terapia vizual. Urmtorul studiu de caz ilustreaz problemele vizuale pe care le pot ntmpina copiii i cum terapia vizual i poate ajuta. Kati - Clasa a V-a Problema: Kati se sescurca tot mai greu la coal astfel c ncepuse s cread, att ea ct i prinii i profesorii terapeut vizual nu are capacitile intelectuale necesare pentru a se descurca bine la coal. Se plngea de dureri de cap atunci cnd citea i uneori avea tendina de a-i acoperi un ochi.

O data ce fotografia poate fi vazuta, urmatorul pas este de a scoate la suprafata tot ce conduce spre o abordare mentala cercetarea mesajelor vizuale, intrarea in dialog cu acestea, intrebind despre acestea, luind in consideratie rezultatele unor schimbari imaginare sau diferite puncte de vedere si asa mai departe. Ceea ce pentru fotografi in mod curent fotografia este un punct de sfirsit, pentru scopurile FotoTerapiei este doar inceputul… Rolul principal al terapistului este viziune până la bătrânețe a incuraja si sustine propriile descoperiri personale ale clientului in acelasi terapeut vizual cu explorarea in interactiune cu pozele cotidiene sau de familie pe care le vad, le fac, le colecteaza ca terapeut vizual, poze din presa, carti postale felicitari,etc amintesc, reconstruiesc, sau doar si le imagineaza.

NeuroVision: Tratamentul ambliopiei (ochiului lenes) la varsta adulta

La privirea oricarui fel de imagine fotografica se produc perceptii si reactii care sint proiectate din harta interna de percepere a realitatii, proprii fiecarei persoane, fapt care determina sensul a ceea ce persoana vede. De aceea aceasta technica nu apartine de un anumit sort de fotografie, ci mai degraba se pozitioneaza in suprafata mai putin tangibila dintre fotografie si privitorul sau creatorul ei, un loc unde fiecare persoana isi formeaza unica sa reactie la ceea ce vede.

hipermetropie miopie legată de vârstă

Prin urmare FotoTerapia nu este acelasi lucru cu Fotografia Terapeutica care in mod confuz este numita si Fotografia ca Terapie, in special in Angliaocupatie care contine activitati autotonome, pe cont propriu — exercitate in afara oricarui context de consiliere; oamenii folosesc Fotografia Terapeutica pentru propria lor auto- descoperire sau cu un statut artistic propus, pe cita vreme terapeutii care uzeaza FotoTerapia ajuta oamenii clientii lor care au nevoie de ajutor in elucidarea problemele lor.

Rezultatele lucrului cu fotografii, bazat pe auto —explorare Fotografie-ca-Terapie adesea se sfirseste si prin a avea accidental un rol terapeutic in sine in terapeut vizual cind se foloseste camera foto ca agent in schimbarea personala sau sociala si nu este terapeut vizual lucru ca atunci cind se activeaza si se proceseaza experientele de viata lae clientilor sub ghidajul si atentia unui consultant profesional instruit Fotografia—in—Terapie.

Deoarece FotoTerapia foloseste un set de tehnici flexibile, doar ca directive fixe bazate pe o modalitate a unei teorii specifice sau o paradigma terapeutica, ea poate fi folosita de orice fel de cosultant sau terapeut antrenat, indiferent de orientare conceptuala sau abordare profesionala preferata.

terapeut vizual vedere deteriorată după operația de cataractă

Aceasta este una dintre multiplele cai pentru care FotoTerapia este si similara, dar se si distinge de Terapia prin Arta — si acesta este motivul pentru care poate fi utilizata cu succes de o mare varietate terapeut vizual profesionali din domeniul sanatatii mentale care nu sint specific antrenati in Terapia prin Arta. FotoTerapia fiind despre fotografie-ca-comunicatie mai mult decit fotografie-ca—arta, nu este prioritara experienta cu camera foto sau artele fotografice pentru un uz terapeutic efectiv.

Tehnicile FotoTerapiei în consiliere și terapie

Si in final, pentru ca FotoTerapia implica oameni in interactie cu propriile lor constructii vizuale unice ale realitatii folosite mai mult ca activator verbal decit o reflexie pasivaaceste tehnici pot fi in mod special de succes la oameni pentru care comunicatia verbala este limitata fizic terapeut vizual mental, la cei marginalizati social-cultural sau pentru cei pusi in situatii inadecvate din cauza nintelegerilor verbale.

De aceea FotoTerapia poate fi ajutatoare in special si folositoare ca intaritor, in aplicatii cu populatiile multiculturale, disabili, minoritati de sex, cei cu necesitati speciale si alte populatii complexe similare. Doresc bun venit comunicatiei dumneavoastra in engleza va rog.