Viziunea proiectului „Fish Forward” - Fish Forward (WWF)

Viziunea marinilor

Conținutul

  viziunea marinilor

  Un craniu de pliosaur, cu o lungime de 2,4 metri, a fost descoperit şi prezentat publicului larg la sfârşitul săptămânii trecute. Celebrul naturalist şi prezentator de televiziune David Attenborough a participat la ceremonia de prezentare a fosilei, ce a avut loc sâmbătă.

  Datând din urmă cu de milioane de ani, craniul de pliosaur a fost descoperit din întâmplare în comitatul Dorset, de localnicul Kevan Sheehan. Nu aveam nicio idee despre ceea ce ar putea fi, dar am început să trag de ele şi să viziunea marinilor scot din nisip.

  viziunea marinilor

  În ultimii ani, m-am întors acolo de fiecare dată şi am descoperit mereu câte un fragment nou", a declarat Kevan Sheehan. Potrivit publicaţiei The Guardian, consiliul din Dorset a decis să nu dezvăluie locul în care a făcut această descoperire, din cauza căderilor de pietre din zonă. Este posibil ca acele fosile să aparţină unui exemplar dintr-o nouă clasă de animale sau chiar dintr-o nouă specie. Oamenii de ştiinţă consideră că pliosaurul descoperit pe plaja viziunea marinilor Dorset ar fi putut să măsoare în lungime până la 18 metri.

  viziunea marinilor

  Arătând ca un crocodil de dimensiuni uriaşe, pliosaurul, care a trăit în jurasic şi cretacic, era "o maşină de muşcat", fiind cel mai de temut prădător din oceanele de pe Terra.