Vedere neclară

Tratamentul vederii. NEUROVISION – TRATAMENTUL AMBLIOPIEI (OCHIULUI LENES) ESTE POSIBIL ACUM SI LA VARSTA ADULTA !!!

Să înțelegem orbirea

Aşa sum ştim, claritatea vederii depinde atât de modul în care ochii preiau imaginea dar şi de modul în care creierul nostru interpretează informaţia primită, Neurovision acţionând la acest ultim nivel. Softul poate fi instalat foarte uşor pe calculatorul pacientului, acesta putând efectua ședințele acasă.

tratamentul vederii

Fiecare şedinţă are o durată de aproximativ 30 minute iar în total programul conţine 40 şedinţe. Se recomandă a fi efectuate 3 ședințe pe săptămână, astfel că întregul program poate fi finalizat în aproximativ 3 luni. În acest interval de timp, pacientul va efectua un control la fiecare 2 săptămâni, medicul oftalmolog monitorizând: acuitatea vizuală, sensibilitatea la contrast diferenţa dintre strălucirea literei şi cea a fondului şi vederea binoculară în special stereoscopia, adică vederea în spaţiu.

Ce indicaţii are Neurovision? Trebuie făcută o selecţie atentă a pacienţilor, întrucât nu se încadrează aici orice tip de vedere scăzută ex: cataractă, glaucom, retinopatie, neuropatie optică sau alte afecţiuni oculare organice.

tratamentul vederii

Un alt criteriu de excludere este şi coexistenţa unui strabism, de preferat fiind să se corecteze mai întâi deviaţia oculară şi apoi să se tratamentul vederii terapia. Principala indicaţie pentru Neurovision este ambliopia, adică vedere scăzută la un ochi sănătos dar nefolosit sau ochi leneşla bază fiind mai frecvent două cauze: strabismul tratamentul vederii anizometropia diferenţa mai mare de o dioptrie între cei 2 ochi.

Ambliopia este tratabilă în copilărie prin ocluzie în special acoperirea ochiului sanatos sau penalizare cu atropina, scopul fiind recuperarea vederii înaintea vârstei de ani în principiu şi cel mult 12 ani dacă la bază este anizometropia.

Loading...

Cu tratamentul vederii vârsta copilului este mai mare şi cu cât vederea de la care se porneşte este mai scăzută, cu atât rezultatele sunt mai slabe. În cazul unei complianţe scăzute la ocluzie în copilărie, vederea rămâne mai slabă iar ca adolescent şi adult tânăr pacientul află de la medicul oftalmolog că nu se mai poate face nimic pentru ochiul leneş şi că nici operaţia cu laser nu îl mai poate ajuta pentru tratamentul vederii vederii.

Mai există şi situaţia în care ambliopia este diagnosticată târziu la copilul mare sau chiar adult în absenţa unor semne sau simptome care să determine părinţii să aducă mai devreme copilul la medic ex:anizometropia. Pentru toţi aceşti pacienţi cu ambliopie şi vârstă tratamentul vederii peste 9 ani, chiar adulţi, cazuri considerate până acum netratabile, terapia Neurovision vine ca o noutate absolută şi poate fi soluţia la care mulţi dintre ei sperau.

scăderea vederii după 45 de ani

Alte indicaţii sunt: îmbunătăţirea vederii după operaţia de cataractă un rol important în aceste cazuri fiind atribuit de fapt şi creşterii sensibilităţii la contrastdupă operaţia cu laser pentru reducerea dioptriilor, îmbunătăţirea vederii pacienţilor cu nistagmus mișcări involuntare, oscilatorii ale ochilor şi chiar pentru o vedere mai bună fără ochelari la pacienţii cu dioptrii mici.

Care sunt rezultatele?

Vedere neclară

La finalul programului studiile arată o îmbunătăţire a acuității vizuale în medie cu linii şi foarte important vederea rămâne stabilă pe termen lung, recurenţa ambliopiei fiind rară.

De asemenea creşte semnificativ sensibilitatea la contrast şi dioptrii vederea normală îmbunătăţeşte vederea binoculară.

miopie și consecințe

Neurovision poate fi aşadar terapia pe care o aşteptam atât noi, medicii oftalmologi, cât şi pacienţii noştri pentru care până acum s-a considerat că nu mai există nici o soluţie. Roxana Popa.