Uveita, a treia cauza a orbirii

Oftalmologie uveită. Uveita - simptomele și cauzele celor 3 tipuri de uveită

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic si a examenului la biomicroscop, prin urmare mergeti oblicatoriu la medic. Diagnosticul se stabileste prin aspectul clinic si examene de laborator.

oftalmologie uveită modul în care semințele afectează vederea

Acestea sunt necesare pentru stabilirea cauzei uveitei infectioasa, boli autoimune, reumatismale, etc. Uveita este o afectiune oftalmologica tratabila. Cu exceptia unor cazuri mai rare, starea ochiului se poate recupera.

se îmbunătățește vederea după cataractă

Tratamentul nu este dificil, insa trebuie urmat cu rigurozitate. Daca este ignorat, se poate ajunge chiar la orbire, intrucat uveea este formata din vase ce alimenteaza ochiul, iar inflamarea acestei parti poate afecta toate tesuturile ochiului.

colesterol vizual ce alimente îți strică vederea

Medicul oftalmolog poate prescrie picaturi oculare derivati cortizonici si midriaticein vederea reducerii inflamatiei si a durerii. Insa, intrucat picaturile nu oftalmologie uveită bine pana in spatele ochiului, acest tratament nu este eficient in uveita posterioara.

oftalmologie uveită hipermetropia vede

Tratamentul etiologic al cauzei este individualizat ex: antibiotice cu spectru larg, corticoterapie Injectiile perioculare cu steroizi - sunt o forma neconfortabila de tratament, dar care poate fi eficienta in special in episoadele acute ale uveitei.

Efectul acestui tratament nu este de durata saptamani.

Portal Med - Întră în direct cu dr. Paula Popiel

Administrarea sistemica sau orala de steroizi, a altor medicamente imuno-stimulatoare sau anti-metabolice. Aceste medicamente patrund oftalmologie uveită cantitate mica in ochi, astfel incat doza sistemica recomandata pentru a tratata uveita este in mod frecvent asociata cu efecte secundare in restul corpului.

reînvierea viziunii