Posts Tagged ‘bunica’

Oftalmologia bunicii

vedere orbire nocturnă a reușit să restabilească vederea

Prezinta de asemenea edeme palpebrale-pleoape umflate- ceea ce oftalmologia bunicii ca ochii sai sa fie putin vizibili. Totusi se pot observa situatiile patologice; secretie conjunctivala importanta-conjunctivita- sau prezenta unei umflaturi cu caracter inflamator;roseata ,caldura locala situate pe partea lateral a nasului sub ochi atunci cind canalul lacrimal este obstruat la nastere.

Sună la Arcadia

Dupa saptamini i-si urmareste miinileapoi urmareste obiectele in miscare prin casa. La aceaste virsta este anormal daca copilul nu fixeaze cu privirea obiectele,daca observam o pupila alba, ochii lacrimosi, ambii sau doar unul,ochii incrucisati la nas.

oftalmologia bunicii

Desigur ca pina la virsta de 1 an este posibil ca copilul sa mai priveasca incrucisat, deoarece caile nevoase ale motilitatii oculare nu sunt maturizate, dar doar uneori si penru scurt timp, acest fenomen diminuind in timp si disparind dupa luni.

Parintele poate daca este atent chiar sa descrie momentul aparitiei strabismului, deoarece copilul este derutat datorita vederii duble,se loveste de obiecte.

Oftalmologia bunicii. bunica « Dr. Monica Pop

In concluzie controlul oftalmologic trebuie efectuat de fiecare data cind ni se pare ca ceva este in neregula, si obligatoriu exerciții de actorie pentru vedere 3 si 4 ani cind copilul colaboreaza,de obicei cunoaste numerele,sau anumite simboluri; casa ,minge,etc, atunci se testeaza acuitatea vizuala, motilitatea oculara se examineaza fundul de ochi, pentru a ne asigura ca totul este in regula.

Daca a aparut un strabism prezentarea la medicul specialist va fi neintirziata.

  • Cum se tratează vederea la 12 ani
  • Mihaela RusuMedic specialist Oftalmologie Miturile fac parte din viața noastră.
  • Viziunea 0 7 conform tabelului

Mentionez importanta controlului oftalmologic precoce mai ales in cazul in care parintii sau bunicii copilului au problem cu vederea,strabisme, operatii la ochi etc, deorece acestea se pot mosteni, iar cu un tratament correct si precoce al afectiunii,putem recupera vederea copilului pentru toata viata. Daca totul este in regula, urmatorul control se va face inainte de intrarea in clasa pregatitoare cind se vor prescrie la nevoie ochelari.

oftalmologia bunicii

Copii purtatori de ochelari vor face control anual, deoarece prin cresterea copilului dioptria se modifica, la hipermetropi dioptria de obicei scade, iar la miopi creste,de aceea uneori la miopii cu crestere rapida se poate face control si la 6 luni aceasta in functie de recomandarea medicului curant.

Adolescent si adult Dupa virsta de de ani, copilul nu mai creste,controalele se pot spatia oftalmologia bunicii ani,in functie de locul de munca si de solicitarea ochilor;conducatori auto, munca la computer, electronica,etc.

Cataractă congenitală Oftalmologia bunicii. A fost ziua ei? De 23 de ani.

Dupa virsta de 40 de ani apare presbiopia, adica nevoia de ochelari pentru citit,de asemenea este virsta debutului unor boli destul de serioase pt ochi, glaucomul, boala fara simptome, dar care netratata poate duce la pierderea vederii. La recomandarea medicului se va lua tensiunea la ochi si se va face un cimp vizual.

oftalmologia bunicii tratamentul ochilor refacerea vederii

Controalele de obicei se fac la 2 ani atunci cind trebuie crescuta si dioptria ochelarilor. De asemenea degenerescenta oftalmologia bunicii degenerativa a fundului de ochi,care necesita urmarirecu o frecventa in functie de forma clinica In cataracta — afectiune a cristalinului care se recomandări vizuale si i-si pierde transparenta- tratamentul este chirurgical,prin aspirarea cristalinului bolnav cu ultrasunete si inlocuirea lui cu o lentila artificiala dintr-un material special, care se introduce in ochi printr-o incizie de 2 mm.

Operatia de cataracta se face in Spitalul Judetean de Urgente Alba care are o dotare de exceptie,a blocului operator.

De asemenea operatiile se fac prin contract cu CAS Alba avind in vedere ca pacientii cu cataracta sunt pensionari, cu venituri mici,diferenta de plata pentru cristalin fiind mult mai mica decit in centrele private.