Miopia la copii – cauze, tratament, prevenire - Totul Despre Mame

Miopia copiilor

Distribuiti pe Pinterest Miopia la copii, precum și alte afecțiuni ale ochilor în rândul celor mici sunt în creştere în ultimul deceniu.

miopia copiilor perfuzie pentru îmbunătățirea vederii

Specialiştii asociază deteriorarea vederii în rândul copiilor cu procesul de învăţare, care forţează ochii în mod sistematic şi pe termen lung. Dar se pare că şi privitul la televizor şi calculator timp de ore întregi poate duce la miopie.

miopia copiilor

Vezi în continuare care pot fi cauzele miopiei şi cum poate fi aceasta tratată, conform www. Miopia la copii — cauze Părinţii — în special cei care suferă de miopie şi care au fost nevoiţi să poarte ochelari în perioada copilăriei — sunt adesea îngrijoraţi că şi copiii lor sunt condamnaţi la această boală.

miopia copiilor

Deşi motivul exact miopia copiilor care unii copii devin miopi şi alţii nu, nu este pe deplin clar, se pare că ereditatea este unul dintre factori, dar nu singurul. Printre cauzele deficienţelor de vedere la copii se disting atât de factorii genetici, etnici, cât şi factorii ce ţin de mediu şi de civilizaţie. Cu alte cuvinte, în cazul în care ambii părinţi sunt miopi, există un risc mai mare ca şi micuţii miopia copiilor să fie miopi.

Cauze aparitie Miopie

Dar nu se poate anticipa acest lucru doar prin simpla verificare a arborelui genealogic. Unii cercetători consideră că oboseala ochilor, de la cititul în exces sau ţinerea unei cărţi prea aproape de ochi pentru perioade lungi de timp, poate creşte riscul de miopie la copii.

cursuri pe masă pentru vedere

De asemenea, dacă cel mic îşi foloseşte ochii pentru o activitate detaliată sau apropiată, cum ar fi jocul pe telefon sau miopia copiilor tabletă, — poate să-i afecteze vederea. Nu Vazuri de baie ultimul rând problemele de vedere pot apărea mai ales la copiii care au un program foarte încărcat atât la şcoală, cât şi acasă, cu multe teme, iar momentele de relaxare le petrec în faţa televizorului şi a calculatorului, în loc miopia copiilor iasă afară, în aer liber.

Miopia la copii— simptome Majoritatea copiilor nu se plâng deloc.

Ce este Miopia ?

Sau ar putea spune că văd cu greu lucrurile îndepărtate. Sau ar putea să se apropie de lucruri, astfel încât să miopia copiilor poată vedea clar. Dacă ţi se pare că băieţelul sau fetiţa ta are probleme în a vedea lucrurile de departe, fă o programare la un medic oftalmolog. Dacă micuţul tău are miopie, globul său ocular este puţin mai lung decât normal din faţă spre spate.

Semne si simptome, Miopie

Razele de lumină, care alcătuiesc imaginile pe care le vede, se concentrează în faţa retinei. În mod normal ar trebui să se concentreze direct pe aceasta. Când se întâmplă acest lucru, obiectele de la distanţă se văd în ceaţă şi neclare. Cum se tratează miopia?

Dacă micuţul tău a fost diagnosticat cu miopie, nu este un capăt de ţară.

este posibilă îmbunătățirea miopiei vederii test de față

Aceasta este o afecţiune a ochilor des întâlnită şi este uşor de tratat cu ajutorul ochelarilor de vedere. Şi poate să folosească şi lentile de contact, atunci când este suficient de mare ca să aibă grijă de ele. Asta nu se va întâmpla înainte de a ajunge la adolescenţă.

Miopia la copii– simptome

Este treaba ta, ca părinte să-ţi înveţi copilul cum să aibă grijă de lentilele de contact şi să te asiguri că cel mic o va face. Ar trebui să ştii că miopia nu afectează, de obicei, performanţa şcolară a copilului sau nu-l încurcă în niciun fel.

Cum putem depista defectele de vedere ale copiilor din timp

De fapt, există dovezi conform cărora copiii cu miopie tind să aibă performanţe şcolare mai bune decât colegii lor, cu vedere normală. În ceea ce priveşte evoluţia bolii, medicii nu sunt siguri dacă este posibil să o încetinească. Studiile sugerează că tratamentul ce cuprinde atât purtarea ochelarilor, cât şi folosirea picăturilor oftalmice cu atropină, un medicament care relaxează ochiul, este un tratament promiţător.

lentile de vedere colorate

Poate fi prevenită miopia? Dacă este vorba de moştenirea genetică, miopia este imposibil de prevenit. Cu toate acestea, există câţiva paşi pe care îi poţi face pentru a minimaliza efectul. Asigură-te că cel mic este examinat la ochi încă de la o vârstă fragedă, mai ales dacă aveţi un istoric familial de miopie progresivă sau alte afecţiuni oculare.

Atenţie: dacă observi că are probleme în a distinge detaliile lucrurilor, care se află la o distanţă de câţiva metri sau în timp ce priveşte la televizor, de la o distanţă standard, poate că este timpul pentru miopia copiilor examen ocular.

Miopia la copii – cauze

Medicii recomandă verificarea vederii copiilor la vârsta de 6 luni, 3 ani şi înainte de a merge la şcoală. Sistemul nostru vizual este adaptat la viziunea spaţială, motiv pentru care se recomandă ca în timpul activităţilor precum scris, citit, desenat, privit la televizor sau joaca pe tabletă, copilul să facă viziunea mentală este frecvente şi să privească în depărtare. Schimbarea constantă a luminozităţii de pe tabletă şi monitorul calculatorului, oboseşte foarte tare ochii copilului.

  • Ce îmbunătățește vederea din alimente
  • TRATAMENTUL MIOPIEI – COPII – Clinica Oftalmologica MCI
  • Defecte de vedere Miopia este un defect de vedere viciu de refractie  care afecteaza vederea la distanta.

De aceea pentru a preveni apariţia problemelor de vedere, ar trebui limitat timpul petrecut de copil în faţa calculatorului. Iar privitul la televizor ar trebui să se facă de la o distanţă de cel puţin 2,5 m.

Ce trebuie să ştii despre MIOPIA la COPII

De asemenea este important pentru copii să petreacă cât mai mult timp afară, în aer hipermetropie la 8. Dar aceştia nu sunt singurii paşi necesari pentru a proteja ochii copilului tău.

În plus faţă de prevenire, este extrem de important să ai un diagnostic corect şi să urmezi tratamentul adecvat. Dacă ți s-a părut util acest articol, dă  LIKE paginii noastre de Facebookunde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.