Migrena cu aura

Migrenă oftalmică

Conținutul

  Migrena oculara este o tulburare vizuala temporara care se poate manifesta la unul dintre ochi sau chiar la ambii ochi prin aparitia de pete oarbe sau strafulgerari luminioase.

  Test ocular Polotsk ajutați cu deficiențe de vedere

  Desi pot reprezenta un motiv de spaima pentru oricine le experimenteaza, migrenele oculare sunt de obicei inofensive si trec de la sine, fara medicatie, in aproximativ 20 — 30 de minute.

  Care sunt simptomele migrenei oculare? Migrenele oculare pot avea simptome variate.

  Pacientii pot experimenta pete intunecate care apar in mijlocul campului vizual si care isi maresc dimensiunea si isi modifica pozitia, straluciri, scantei sau flash-uri luminoase, ori pete oarbe marginite de contururi luminoase. De multe ori, aceste tulburari de vedere apar in contextul unei dureri localizate in zona capului migrena clasicadurere care poate fi din cazua ochiului, a capului sau a dintilor.

  Ce provoaca migrenele oculare?

  linia de testare a vederii

  Se crede ca migrenele migrenă oftalmică au aceeasi cauza ca si migrenele clasice durerile de cap. Se pare ca migrenele sunt declansate de activarea unui mecanism din creier, care provoaca eliberarea de substante inflamatorii in jurul migrenă oftalmică si al vaselor de sange de la nivelul capului.

  Raman insa necunoscute cauzele care declanseaza acest mecanism, dar si care provoaca disparitia simptomelor unei migrene oculare.

  migrenă oftalmică ce este diplopia viziunii

  Migrenele oculare afecteaza mai des adultii cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, dar apar si la adolescenti, la copii si la varstnici. Femeile prezinta un risc mai crescuta de a face migrena oculara decat barbatii. Cum sunt diagnosticate si tratate migrenele oculare?

  tratamente de apă și vedere

  Deoarece, in general, nu sunt periculoase si trec de la sine, migrenele oculare nu necesita tratament. Este recomandat ca dupa un episod de migrena oculara sa consultati un medic oftalmolog pentru a elimina posibilitatea existentei unor afectiuni grave, precum afectiuni ale vitrosului sau dezlipirea de retina, care prezinta simptome asemanatoare migrenei oculare flash-uri de lumina.

  migrenă oftalmică

  Aceste informatii au caracter orientativ si nu tin locul unei consultatii oftalmologice!