Principii de UI

Font vizual

Personalitatea site-ului prin culorile fontului Alege fonturile potrivite Asa cum bijuteriile spun multe despre stilul unei persoane, fonturile trebuie sa se potriveasca designului magazinului tau si continutului din site.

refacerea vederii cu lămâie acuitatea vizuală 60

In general, fiecare font a fost conceput pentru un anumit scop si are o anumita personalitate. Cand alegi un font, incearca sa raspunzi urmatoarelor intrebari pentru a simplifica procesul de selectie: Ce tema ai ales pentru designul magazinului?

Ce fel de produse sunt vandute in magazin? Cine va vizita magazinul? Ce varsta si ce profil au clientii pe care ii vizezi?

6 criterii pentru alegerea fontului potrivit

Daca ai un ghid de identitate vizuala, atunci te poti inspira din acesta. Manualul tau de Brand Brandbook defineste modul in care sunt utilizate elementele care alcatuiesc marca si este un instrument esential pentru a comunica o strategie de brand font vizual.

îmbunătățiți temporar vederea

Vei putea crea astfel o identitate unitara atunci cand conectezi mai multe elemente font vizual marcii pe font vizual tau, luand in considerare culorile, logo-ul, si bineinteles fonturile. TIP Un exemplu este Brandbook-ul celor de la Netflix care prezinta modul de utilizare al logo-ului companiei in diverse situatii. Brandbook-ul poate fi creat de o agentie de publicitate sau de catre departamentul tau de marketing.

Gaseste echilibrul la nivel font vizual Asigura-te ca alegerile tale respecta recomandarile din manualul brand-ului, atunci cand creezi designul web. Unele fonturi sunt perfecte pentru a fi utilizate impreuna si se completeaza vizual in mod eficient.

How To Choose Fonts

Exista doua tipuri de fonturi utilizate cu preponderenta in mediul online deoarece pot fi usor urmarite in paginile web, de pe display-uri de diferite dimensiuni telefoane, tablete, latpop-uri, monitoare : Fonturi serif; Fonturi sans serif fara serife ; Alte tipuri de fonturi sunt utilizate adesea in materialele print si doar arareori intr-o pagina web, pentru a personaliza un text foarte scurt, precum fonturile handwriting, display sau monospace.

Ce inseamna Serif? Serif se refera la caractele care au mici "picioruse", prelungiri ale literelor, si sunt usor de citit in paragrafe de mari dimensiuni.

Ce inseamna Sans Serif?

Post-it Note Logo Dicționar vizual Font, design, unghi, zonă png

Se refera la caracterele fara serife fara "piciorusele" specifice fonturilor de tip Serifdrepte, utilizate in mod traditional pentru titluri si subtitluri, dar si in corpul textului pentru a putea fi usor urmarit si a crea un aspect aerisit.

In cadrul magazinelor MerchantPro poti seta fonturi separate pentru titlurile paginilor si pentru restul continutului. Iata cateva exemple de fonturi populare pentru magazine online, pe care le-ai putea utiliza si tu: Font serif si sans serif, cu font serif bold pe titluri pentru a le evidentia: Matchesfashion. Adesea, fonturile subtiri sunt utilizate in body-ul paginii ex: font vizual cele mai bogate mai mari sau mai stilizate sunt setate pentru titluri.

Fiecare font aduce propria personalitate in conversatie, astfel incat selectarea combinatiei potrivite cum să îmbunătățiți vederea instantaneu face diferenta intre un design tipator si un design armonios.

In imaginea de mai sus sunt ilustrate diferentele de vizibilitate ale diferitelor tipuri de fonturi, la diverse dimensiuni. Cele mai lizibile informatii sunt in caseta din stanga, unde au fost setate fonturi sans, simple, dimensiunile delimitand clar informatia importanta titlul produsului.

Ghidul Stilului Vizual

In cazul produsului din centru, fonturile serife adauga un plus de eleganta. Diferentierea informatiei se bazeaza pe tipurile de font, nu pe dimensiuni si grosimi.

font vizual

In ultimul exemplu, desi diferentiaza informatia, fonturile nu sunt deloc clare, iar detaliile legate de producator pot fi scapate din vedere. NOTE In cazurile in care fonturile utilizate standarde de viziune pentru comisia șoferului magazin nu pot fi incarcate in momentul accesarii site-ului, sistemul de operare de pe device-ul vizitatorului le va inlocui cu alte fonturi de sistem populare, precum: arial, verdana, tahoma, segoe, sans pentru sans serifrespectiv georgia, times pentru serife etc.

Personalitatea site-ului prin culorile fontului Din ce segment fac parte produsele pe care le comercializezi? Daca vinzi cosmetice sau buchete de flori, schema de culori a magazinului trebuie sa se potriveasca si sa evidentieze cat mai bine produsele listate font vizual site.

font vizual

Spre exemplu non-culorile alb-gri-negru scot in evidenta culorile puternice ale cosmeticelor, in timp ce culorile pastelate aduc in prim-plan frumusetea si varietatea florilor. Exemple: Sephora.

Cuvinte cheie PNG

Vezi ce culori au o pondere mai mare si ce tonuri se repeta. Culorile transmit o poveste, o imagine despre afacere si principiile pe care aceasta este construita. Cauta inspiratia in ghiduri de culori lansate pentru anul curent ex: Pantone sau priveste culorile care se armonizeaza in natura. In general se recomanda sa alegi 2 culori pe care sa le utilizezi pentru elementele principale ale site-ului si alte culori pentru accentuarea detaliilor. Ultima modificare: 11 May Te-a ajutat acest articol?

Mai ai nevoie si de alte informatii?

Cum sa aleg un font potrivit designului de magazin?

Contact Da Ne bucuram ca acest articol ti-a fost de folos. Font vizual rugam sa nu incluzi informatii personale in comentariul tau. Trimite Iti multumim ca ne-ai informat.

Adăugați în lista de dorințe Instalați Traduceți descrierea în română folosind Font vizual Traducere? Traduceți descrierea înapoi în engleză Statele Unite ale Americii Traduceți Create your own fonts with Fonty - the easy-to-use font making app that provides limitless font customization for everyone. The font editor gives you full creative power to make truly unique handwritten fonts or simply personalize existing ones and express yourself through text. Draw your own letters, use shapes, cut and splice, and even add awesome clipart, Fonty has got it all. Whether you're a lettering newbie or a seasoned typography master, you'll never want to use boring old fonts again.