Afectiuni corneene

Corneea vederii. ŞTIRILE ZILEI

Keratoconus Category : Uncategorized Keratoconus este o afecțiune oculară degenerativă, mai puțin frecventă, în care corneea, care este în mod normal rotundă, se subțiază și se alungește, luând forma unui con.

metode de diagnostic a acuității vizuale viziune plus 2 75 ceea ce înseamnă

Corneea este o parte foarte importantă a ochiului, prin ea pătrunzând lumina. Corneea refractă apoi lumina care se focalizează pe retină, proces care ne permite să vedem clar. Cu keratoconus, forma corneei este alterată, și astfel vederea noastră devine distorsionată. Această afecțiune poate face ca unele activități obișnuite, cum ar fi conducerea mașinii, lucrul la calculator, privitul la televizor sau cititul să devină dificile.

Anatomia: structura ochiului uman

Cauza acestei afecțiuni este încă necunoscută. Keratoconus este, de asemenea, este asociat cu: o leziune oculară, datorată de exemplu frecării excesive a ochiului sau purtării lentilelor de contact dure pentru mai mulți ani; anumite corneea vederii oculare cum ar fi retinita pigmentară, retinopatia de prematuritate și cheratoconjunctivita timpurie; bolile sistemice cum ar fi  amauroza congenitală Leber, sindromul Ehlers-Danlos, sindromul Down și osteogeneza imperfectă.

Keratoconus afectează de obicei ambii ochi, deși simptomele pentru fiecare ochi pot fi diferite.

vedere slabă noaptea

Rata de progresie a afecțiunii variază. Keratoconus progresează de multe ori lent între vârsta de 10 și 20 de ani și apoi se oprește brusc. Pe măsură ce boala progresează, cele mai frecvente simptome sunt: amplificarea vederii încețoșate și a distorsiunilor vizuale, accentuarea miopiei sau astigmatismului, modificări frecvente ale dioptriilor de ochelari și incapacitatea de a purta lentile de contact.

corneea vederii restaurare viziune ce viziune

Uneori, keratoconus poate avansa rapid, cu umflarea bruscă a corneei și dezvoltarea de cicatrici la nivelul corneei. Tesutul cicatricial de pe cornee duce la pierderea netezimii și clarității acesteia, rezultatul fiind o mai mare distorsiune și neclaritate în vedere.

Corneea biosintetică, o soluţie eficientă pentru restaurarea vederii

Medicul oftalmolog poate diagnostica această afecțiune în timpul unui examen oftalmologic de rutină. Poate fi utilizată o lampă cu fantă pentru a diagnostica cazurile severe de keratoconus, dar, uneori este nevoie de o topografie a corneei, pentru a identifica cazurile mai subtile de keratoconus.

Un alt test suplimentar este keratometria, care măsoară curbura corneei. Tratamentul depinde adesea de severitatea simptomelor.

Puterea Vederii Clare ~ Mooji despre Investigația de Sine

În stadiile incipiente, vederea poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor de vedere. Pe măsură ce afecțiunea progresează, poate fi necesară purtarea lentilelor de contact rigide, care ajută ca lumina care intră în ochi să fie refractată în mod egal, astfel încât vederea să nu fie distorsionată.

  • Afectiuni corneene
  • LASIK vs.
  • Tratamentul miopiei cu tinctura de albine
  • Procentul cataractei de vedere
  • Keratoplastia (transplantul de cornee) | Proceduri medicale
  • Afectiuni corneene Keratoconusul Face parte din categoria distrofiilor corneene si consta in deformarea progresiva, in forma de con, a corneei, de obicei bilaterala.

Este necesar, de asemenea, să ne abținem de la a ne freca la ochi, deoarece acest lucru poate afecta țesutul cornean subțire și poate înrăutăți simptomele. Alte modalități de tratare a keratoconus sunt cross-linking-ul cornean, care determină crearea de noi legături între fibrele de colagen, care cresc rezistența mecanică a corneei și încetinesc evoluția bolii, și implantul de inele de plastic în cornee, care au rolul de a aplatiza corneea.

Afectiuni corneene

Atunci când o vedere bună nu mai este posibilă cu alte tratamente, se poate recomanda transplantul de cornee, prin corneea vederii corneea bolnavă este eliminată și înlocuită cu o cornee sănătoasă, prelevată de la un donator.

Deși transplantul de cornee ameliorează simptomele de keratoconus, este posibil ca acesta să nu ne ofere o vedere fără cusur. Cu toate acestea, transplantul de cornee are o rată de respingere mai mică și reprezintă prognoza optimă pentru o vedere clară.

Oricare ar corneea vederii starea ochilor noștri și la orice varstă, un lucru e sigur: prevenția este dacă nu garantul unei corneea vederii optime de sănătate, cel puțin premiza de la care pornește o viață sănătoasă.